Unutrašnja vrata

Unutrašnja vrata proizvedena u radionici preduzeća Luke Enterijer mogu se podeliti na osnovu 2 kriterijuma: po materijalima koji se upotrbljavaju za njihovu izradu i prema završnoj obradi.

1. U prvoj grupi su unutrašnja vrata od mdf-a koja su farbana pokrivnim poliuretanskim bojama najvišeg kvaliteta i efekta u estetskom smislu, u tonu po želji kupca.

2. U drugu grupu spadaju unutrašnja vrata od mdf-a, koja su presvučena prirodnim furnirima raznih vrsta drveta: hrast, bukva, jasen, orah, tresnja, razne egzote, itd. Ovaj model vrata može se bajcovati u tonu, po želji kupca i lakirati poliuretanskim lakom. Stepen sjaja takođe određuje kupac.

Takođe u obe varijante postoji mogućnost narezivanja kanelura na savremenom cnc obradnom centu. Prateći trendove u svetu u proizvonju uvodimo i vodorastvorive premaze, ekološki čiste tehnologije kao nas doprinos očuvanju čovekove okoline.

3. U treću grupu spadaju unutrašnja vrata od mdf-a presvučena melaminskom ili CPL folijom u raznim dekorima.

Osnovni modeli unutrašnjih vrata

Unutrašnja vrata po meri i želji kupca

 

Unutrašnja vrata su u smislu estetike bitan činilac kao i sam nameštaj. Unutrašnja vrata imaju za cilj da razdvaje prostorije, i stoga bi trebalo posebnu pažnju obratiti na njihov izgled i funkcionalnost.

Ono što je zajedničko za sve modele naših unutrašnjih vrata u tehničkom smislu je sledeće:

Dovratnik se izrađuje od mdf-a 38 mm, a po potrebi i od drugih materijala. U dva osnovna modela – zaobljena i ravna forma. Dovratnik je profilisan tako, da poseduje kanal u koji se potavlja diht guma, čime se dobija na estetici, finom radu i dihtovanju vrata. Kanali su profilisani obostrano, i po njima kližu štelujuće pervajz lajsne, sa kojima dovratnik obuhvata celu debljinu zida.

Pervajzi se izrađuju od mdf-16 mm debljine, širine 55 i 75 mm i takođe mogu biti u zaobljenoj i ravnoj formi. Spojevi koji se nalaze u uglovima i dovratnika i pervajza, mogu biti gerovani pod uglovima od 45 i 90 stepeni.

Krilo vrata se izrađuje sa ramom od mdf-a 32mm x 45mm ili od lameliranog masiva 32mm x 45mm sa ojačanjima na potrebnim mestima. Ispuna krila je od kartonskog saća, a po potrebi se ubacuju i drugi materijali, da bi se postigla bolja zvučna ili termo izolacija u slučaju da postoji potreba za tim. Kao obloge koriste se table mdf-a 4mm a po potrebi i deblje. U krilo se ugrađuju kvalitetna brava ,šarke kao i drugi elementi ( staklo,detalji od prohrona,ventilacione rešetke itd…)

Unutrašnja vrata cene

Cena unutrašnjih vrata najviše zavisi od materijala koji se koristi u izradi, složenosti – odnosno vremena potrebnog za izradu vrata. Postoje i drugi faktori koji utiču na cenu unutrašnjih vrata kao na primer: dimenzije, oblik, boje, izolacija i sl. Naravno, najjeftinija unutrašnja vrata su izrađena od standardnih materijala i u standardnim dimenzijama. Na ovoj strani se možete upoznati sa cenama vrata izrađenih u radionici preduzeća Luke Enterijer.